Creëren van ideale werk- en leefomgevingen

Met expertise en data creëren we gezonde, duurzame en comfortabele gebouwen. Vakkundig, gedreven en van alle markten thuis.

Organisatie en markt
Worksphere bestaat uit ruim 1.800 betrokken en vakkundige medewerkers. Gedreven om dagelijks te werken aan nieuwe en betere oplossingen voor onze klanten. Ze zijn in heel Nederland te vinden bij de vele projecten en onderhoudscontracten. Voor onze opdrachtgevers zijn we altijd dichtbij, dankzij onze klantenteams en regiobedrijven.

We voelen ons thuis in verschillende markten. We zijn actief in omgevingen waar technologie het verschil maakt, zoals in commercieel en maatschappelijk vastgoed, zorg, onderwijs, technologiebedrijven en industrie. We kennen onze klanten door en door.

Aanpak en specialiteit
Het vertrekpunt bij alles wat we doen is zowel de behoefte van de gebruikers als het bedrijfsproces van de opdrachtgever. Van daaruit ontwikkelen we de best passende oplossingen voor onderhoud, nieuwbouw, ontwikkeling en renovatie. We gaan altijd voor hechte en langdurige relaties met onze opdrachtgevers.

Ons speelveld is de gebouwde omgeving. De kern van ons werk is beheer en onderhoud met de inzet van innovatieve technologie, specialistisch vakmanschap en volop domeinkennis. Tegelijk zijn we een ontwikkelend bouwbedrijf. We richten ons daarbij op projectontwikkeling en integrale projecten met een grote technologische component. Kortom: projecten waarin wij het verschil kunnen maken.

Aanbod en partnerschap
In de markt staan we bekend om ons brede en samenhangende aanbod: een unieke bundeling van vakmanschap op Bouw, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. We ontwerpen en bouwen niet alleen, maar als onderhoudspartner kunnen we in de exploitatiefase van een gebouw de prestaties blijven beheersen en verbeteren.

We zijn dan ook koploper in vernieuwende contractvormen. Zoals energieprestatiecontracten en de integrale (pps)contracten volgens Design, Build, Finance, Maintain en Operate. Bij zo’n integrale aanpak voeren we regie over de hele keten. Als partner in vastgoedbeheer coördineren we de volledige hardservice dienstverlening, inclusief de aansturing van onderaannemers.

Digitalisering en duurzaamheid
Digitalisering is de ruggengraat van onze dienstverlening. Vanaf het eerste ontwerp tot en met het langjarig onderhoud maakt BIM ons werk slimmer en efficiënter. Dankzij datagedreven assetmanagement kunnen we complexe gebouwen tot in detail monitoren en onderhouden. Met als kloppend hart ons eigen platform PULSE Core.

Tijdens ontwerp, bouw en exploitatie denken we mee over innovatieve oplossingen voor de beste energieprestaties en zo min mogelijk nadeel voor het milieu. Bij de juiste keuzes gaat verduurzaming ook hand in hand met lagere huisvestingskosten. Daarnaast zetten we in op een circulaire aanpak in nieuwbouw, renovatie, beheer en onderhoud.

Clever technology for modern life
Gedreven door kennis blijven we constant onze expertise uitbreiden. Tegelijk delen we die kennis graag in nauwe samenwerking met klanten en partners. Dat doen we onder het motto ‘clever technology for modern life’. Wat dat inhoudt? Dat we technologie slim en toekomstgericht inzetten om onze leefomgeving telkens verder te verbeteren.