Beter leren in duurzame en inspirerende scholen

Gebouwen die inspireren. Waar studenten en docenten zich comfortabel voelen. En die meebewegen met nieuwe wensen. Dat is onze belofte.

Van mbo tot universiteit: onderwijs geven is zoveel méér dan kennis overdragen. Het draait om samenwerken, écht contact maken, jezelf ontdekken en geconcentreerd nadenken. De ruimtes waarin je dit doet, moeten je helpen om hierin te slagen. Daarom werken wij aan gezonde, duurzame én inspirerende onderwijsgebouwen – die bovendien meebewegen met nieuwe functies en wensen.

Veilige en gezonde ruimtes inspireren tot betere leerprestaties.

 

Geïnspireerd en gezond leren

Frisse lucht, goede verlichting, fijne akoestiek en een aangename temperatuur. Zó moet het zijn in alle leslokalen en collegezalen. Niet alleen omdat een gezond en comfortabel gebouw het ziekteverzuim verlaagt. Maar ook omdat het inspireert tot betere leerprestaties. De combinatie van sensortechnologie en onze slimme datasoftware houdt het binnenklimaat in alle ruimtes blijvend en aantoonbaar gezond.

Onderwijs draait om de toekomst. Dan kun je niet om duurzaamheid heen.

 

Duurzaam onderwijsvastgoed

Gebouwen waarin nieuwe generaties zich voorbereiden op hun toekomst, moeten zelf natuurlijk ook toekomstgericht zijn. Duurzaamheid speelt hierin een sleutelrol. Aan de hand van gebouwdata voorspellen we de beste onderhouds- én vervangingsmomenten. Van laagdrempelige oplossingen zoals duurzame verlichting tot een grotere ingreep als warmte- en koudeopslag. Allemaal gepland op de juiste momenten en wanneer ze het onderwijs niet verstoren. Zo houd je grip op de prestaties én de kosten van het vastgoed.

Een onderwijsgebouw moet kunnen meebewegen met de gebruikers.

 

Flexibele en creatieve ruimtes

Onderwijs is altijd in beweging. Lesmethodes veranderen, leren op afstand is in opkomst en er ontstaan nieuwe manieren om als klas samen te komen. Dus moet een onderwijsgebouw kunnen meebewegen met de nieuwe wensen van de gebruikers. Bijvoorbeeld met mooi interieur dat makkelijk ook anders inzetbaar is. En met ruimtes die multifunctioneel te gebruiken zijn. Want onderwijs moet zich nooit aan de ruimte aanpassen, de ruimte altijd aan het onderwijs.

Richard Versteeg, Marktmanager Onderwijs

Wil je eens sparren over hoe Worksphere jou kan helpen je onderwijsvastgoed duurzaam, inspirerend en toekomstproof te maken? Ik ga graag met je in gesprek:


+31 (0)6 10 36 41 19

Nieuwbouw Hogeschool Utrecht gereed bij aanvang studiejaar

Nieuwbouw Hogeschool Utrecht gereed bij aanvang studiejaar