Beter produceren met procesautomatisering

Met onze proceskennis en ervaring op het gebied van elektro en instrumentatie, stroomlijnen en verduurzamen we productieprocessen in de industrie.

De voedingsmiddelenindustrie innoveert continu. Vooral dankzij de consument. We zijn met z’n allen steeds bewuster met voeding en gezondheid bezig. Trends als lokaal, gezond en vegetarisch worden meer en meer mainstream. Als producent speel je daarop in. Tegelijkertijd wil je duurzaam en efficiënt produceren. Datagedreven productie en onderhoud helpt om deze ambities waar te maken.

Slim onderhoud

Met ons digitale platform PULSE Core monitoren we 24/7 de prestaties van installaties. Deze data geven onze specialisten inzicht om jou goed te adviseren. Zoals over optimale processen en onderhoud. Nu worden onderdelen van machines nog vaak vervangen als de verwachte levensduur bijna bereikt is. Maar op basis van data kun je een onderdeel vervangen als het écht nodig is. Dat bespaart kosten: enerzijds omdat je storingen voorkomt, anderzijds omdat machines niet onnodig voor onderhoud stilstaan.

Flinke energiebesparing

Data-analyse biedt ook mooie kansen om energie te besparen. We kunnen het energiegebruik van elke machine continu meten en analyseren. Dat geeft inzicht: wat zijn de energieslurpers, waar zitten piekbelastingen en waar valt te besparen? Ook krijgen we op die manier plotselinge afwijkingen in energieverbruik in beeld. Met een datagedreven aanpak is een energiebesparing van minimaal 10 procent snel bereikt. Heb je grotere plannen om te verduurzamen? Laten we dan samen een roadmap opstellen, waarbij vervangingen en investeringen zoveel mogelijk op natuurlijke momenten plaatsvinden.

Altijd één aanspreekpunt

Voor de voedselveiligheid gelden steeds hogere eisen. De hygiëne in een fabriek kruipt meer en meer aan tegen die in de farmaceutische industrie en bijvoorbeeld cleanrooms. Ook op dát gebied hebben we bij Worksphere veel expertise in huis. Zo nodig halen wij kennis op bij onze collega’s die in deze markten actief zijn. Daardoor blijft alles in één hand en loopt alles gewoon via jouw vertrouwde Worksphere-contactpersoon.