EED & Alternatieven

Juli 2020. Het aftellen is gestart. Nog een half jaar en bijna iedere organisatie in Nederland moet voldoen aan de EED. Is jullie vastgoed al EED-proof?

De ‘Energy Efficiency Directive’ (EED) Energie-audit komt voort uit een Europese richtlijn. De EED is verplicht voor alle organisaties met meer dan 250 fte of een omzet van meer dan € 50 miljoen en een balanstotaal groter dan € 43 miljoen. Ook voor bedrijven die eerder een EED-plan indienden, geldt de afspraak dat zij vóór 31 december 2020 een nieuwe volledige EED indienen bij RVO. En wanneer jullie organisatie is aangesloten bij MJA, geldt ook dat vóór 31 december a.s. moet worden voldaan aan EED of een alternatief. Is jullie organisatie EED-plichtig?

EED en alternatieven

Wist je dat er naast de EED maar liefst 14 alternatieven zijn om aan de regelgeving te voldoen? Bij alle aangeboden alternatieven kan Worksphere de technische invulling verzorgen. Bovendien kunnen wij bij alle certificeringen en keurmerken jullie organisatie ondersteunen, begeleiden en voorbereiden. Weet je nog niet welke optie het beste bij jullie organisatie past? Onze consultants helpen met de inventarisatie, inclusief een overzicht van de te verwachten kosten per optie.

In 3 stappen compliant

Wij begeleiden jullie bij alle noodzakelijke stappen:

  • na een verkenningsgesprek starten we met de inventarisatie
  • hierna volgt de uitvoer van de energie-audit en ontvang je een plan van aanpak met de te nemen maatregelen 2021-2024
  • als opvolging begeleiden wij je in het uitvoeren van het plan van aanpak

Als specialist in verduurzamen begeleiden we jullie van A tot Z. We lichten de regelgeving toe, analyseren de pand(en) en werken de gekozen opties uit. We stemmen het nieuwe 4-jarig plan van aanpak van maatregelen volledig af op het MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP) en Begroting. Hierdoor hebben jullie in één keer een helder plan dat het beste past bij de organisatie, pand(en) en technische installaties.

Routekaart naar duurzaam vastgoed

Gaat jullie organisatie voor de EED Energie-audit zelf of één van de alternatieven? In alle gevallen kunnen wij ook helpen met een specifieke routekaart voor jullie organisatie en doelstellingen. De EED Energie-audit of het alternatief is hiervoor belangrijke input. Samen maken we stappen in het verduurzamen van vastgoed; én daarbij voldoe je ook aan alle wettelijke verplichtingen.

Meer weten over de EED?

Neem contact op met onze consultants: Bas van Vliet (regio Noord-West/Midden), Robert Dekker (regio Noord-Oost), Auke Joosse (regio Zuid) en Rianne Post (regio Zuid-West).

EED: plicht of niet? Doorloop de stappen en neem contact met ons op

Meer weten over de EED?

Neem contact op met onze consultants: Bas van Vliet (regio Noord-West/Midden), Robert Dekker (regio Noord-Oost), Auke Joosse (regio Zuid) en Rianne Post (regio Zuid-West)