EcoScan: analyseren en mogelijkheden ontdekken

Hoe bereiken we je duurzame ambities met een zo kort mogelijke terugverdientijd? Dat brengen we in kaart tijdens de EcoScan.

We analyseren tijdens de EcoScan de prestaties en omgevingsimpact van je gebouw of vastgoedportefeuille. De uitkomsten leggen we langs de meetlat van wet- en regelgeving en van jouw ambities. Vervolgens brengen we alle verbetermogelijkheden in kaart die passen bij je wensen en situatie.

Helemaal doorgelicht

Die verbetering begint met manieren om bestaande installaties zo efficiënt en zuinig mogelijk te laten werken. Deze aanpassingen zijn het meest laagdrempelige startpunt van verduurzaming – ze zorgen vanaf dag één voor besparing. Daarnaast onderzoeken we welke kleine en grote fysieke maatregelen het gebouw verder kunnen verduurzamen. Denk aan zonnepanelen, led-verlichting, warmtepomp of warmtekoude-opslag. Ook beoordelen we de isolatie van het gebouw, want die beïnvloedt de energievraag.

Alles op een rij

Het resultaat van de EcoScan is een helder overzicht van alle zinvolle maatregelen om je gebouw energiezuiniger te maken. Met voor elk ervan de kosten en terugverdientijd. We begrijpen dat je zelf niet voor elke maatregel een aparte overweging wilt maken. Daarom presenteren we een pakket op maat dat precies aansluit op jouw ambities en investeringsmogelijkheden. Heb je toch graag iets te kiezen? Dan stellen we enkele pakketten samen. Waarbij pakket A bijvoorbeeld een grotere investering vergt dan pakket B, maar wel weer voordelen heeft op het gebied van comfort en onderhoud. Zo bepaal je zelf wat het beste aansluit bij je prioriteiten.

EcoScan als EED Audit

Het rapport van de EcoScan voldoet aan de wettelijke eisen voor de EED Audit, die verplicht is voor alle grote bedrijven. Hoe de EcoScan er precies uitziet en welke middelen we inzetten, dat hangt af van de situatie. Zo kan een EPBD-keuring er onderdeel van zijn, evenals een vaststelling van het energielabel voor utiliteiten (EPA-U).

Meer weten?

Ook behoefte aan helder inzicht en concrete voorstellen voor verduurzaming? Neem voor een afspraak contact met ons op.

Ecolution: de reis van strategie naar resultaat

Worksphere verzorgt de hele verduurzamingsreis van je vastgoed. Die reis begint bij jouw ambities en brengt je via een verbeterplan en de vakkundige uitvoering tot aan een datagedreven beheer met gegarandeerde prestaties. Elk van deze stappen bieden we ook losstaand aan. Of het nu gaat om een grote vastgoedportefeuille of één gebouw, om een complexe of een eenvoudige vraag – samen met jouw vinden onze energieconsultants de beste aanpak voor jouw situatie.

Meer weten?

Ook behoefte aan helder inzicht en concrete voorstellen voor verduurzaming? Neem voor een afspraak contact met ons op.