EcoRoadmap: verbeterplan en tijdpad opstellen

Een heldere planning van de duurzame maatregelen. En een overkoepelende businesscase met alle kosten en besparingen. Dat is de EcoRoadmap.

Aandacht voor de lifecycle

In dit verbeterplan maken we economisch zo slim mogelijke keuzes. Dat doen we door het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) als uitgangspunt te nemen. We benutten zo natuurlijke vervangingsmomenten om duurzame maatregelen toe te passen. Voorbeeld: we installeren pas een warmtepomp als de bestaande verwarmingsketel toe is aan vervanging. Intussen kan de installatie van zonnepanelen het beste zo snel mogelijk gebeuren, want dat levert meteen rendement op.

Dynamisch plannen

Ver vooruitplannen, dat is de beste aanpak bij verduurzaming. Maar het kan gebeuren dat er onderweg andere keuzes gemaakt worden. De ambities kunnen groeien, er kan een pand afgestoten worden of een verbouwing nodig zijn. Of er verschijnt een technologische innovatie die beter aansluit bij je doelstellingen. De EcoRoadmap is daarom altijd een dynamische planning – aan te passen als het anders loopt dan gepland. In een snel veranderende wereld is flexibiliteit onmisbaar.

Meer weten?

Is zo’n doordachte roadmap voor verduurzaming precies wat je zoekt? Neem contact met ons op en we gaan deze samen met jou ontwikkelen.

Ecolution: de reis van strategie naar resultaat

Worksphere verzorgt de hele verduurzamingsreis van je vastgoed. Die reis begint bij jouw ambities en brengt je via een verbeterplan en de vakkundige uitvoering tot aan een datagedreven beheer met gegarandeerde prestaties. Elk van deze stappen bieden we ook losstaand aan. Of het nu gaat om een grote vastgoedportefeuille of één gebouw, om een complexe of een eenvoudige vraag – samen met jouw vinden onze energieconsultants de beste aanpak voor jouw situatie.

Meer weten?

Is zo’n doordachte roadmap voor verduurzaming precies wat je zoekt? Neem contact met ons op en we gaan deze samen met jou ontwikkelen.