Data altijd duurzaam beschikbaar

Onze informatiesamenleving vraagt om continu beschikbaarheid van data. Wij leveren de kennis en de techniek voor je duurzame serverruimte.

Als onze internetverbinding uitvalt, merken we hoe afhankelijk we zijn van online informatie. Als we niet meer bij onze data kunnen, loopt bijna alles in het honderd in onze informatiesamenleving. Zeker met de opkomst van the Internet of Things (IoT), waarbij apparaten zijn aangesloten op internet. Je datacenter moet dus onder alle omstandigheden blijven draaien. En het liefst zo energiezuinig mogelijk, met het oog op duurzaamheid. Wij zorgen voor een optimale inrichting en het beheer en onderhoud van jouw datacenter, zodat deze honderd procent voldoet aan de wensen van dit digitale tijdperk. Omdat we datacenters altijd inrichten volgens de meest actuele wet- en regelgeving, behoort certificering tot de mogelijkheden.

Altijd beschikbaar
Van koeling tot stroomvoorziening, van brandveiligheid tot toegangscontrole: wij zorgen dat het werkt. Met een toekomstbestendig ontwerp, betrouwbare stroomvoorziening en ononderbroken koeling komt jouw dataverkeer nooit stil te liggen. Onze noodstroomaggregaten, UPS-systemen en extra koelmachines houden calamiteiten buiten de deur. Met ons managementsysteem bewaken we 24 uur per dag de temperatuur, luchtvochtigheid en energiehuishouding en kun je precies zien wat zich in je serverruimte afspeelt. Zo weet je zeker dat informatie altijd beschikbaar is op het gewenste moment en ben je voorbereid op elke mogelijke situatie.

Duurzaam en kostenefficiënt
Van huis uit heeft Worksphere ruime ervaring met dataverkeer. Bovendien zijn we goed thuis in de multidisciplinaire techniek. Samen met jou realiseren we zo de meest duurzame en betrouwbare oplossing op het gebied van energiezuinigheid en beschikbaarheid. Om het energieverbruik van datacenters terug te dringen, kiezen we voor originele en innovatieve oplossingen. Zo koelen we het datacenter van het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam met water uit de Amstel. We verkennen continu de markt op zoek naar nieuwe technieken, zoals koelsystemen met vrije koeling. Waar mogelijk wekken we energie duurzaam op en hergebruiken we de energie die vrijkomt. Zo maken we jouw datacenter duurzaam, betrouwbaar en kostenefficiënt.