Robbert van Rossem, Pulse specialist

Vandaag werken aan duurzame energie om bij te dragen aan de wereld van morgen. En dat bij een koploper in het vakgebied waar nog veel te ontwikkelen valt. De perfecte combinatie voor Robbert van Rossem, Pulse specialist bij Strukton Worksphere in Eindhoven. “Met bepaalde systemen, algoritmes en technieken staan we nog in de kinderschoenen. Dat maakt mijn werk extra interessant.”

Blijven groeien in je vak

“In 2015 ben ik begonnen bij Strukton Worksphere. Toen nog met een baan naast mijn opleiding bij een servicedesk als technisch ondersteuner. In 2018 was ik op zoek naar een praktische afstudeeropdracht en een balletje opgooien bij mijn leidinggevende was voldoende. De volgende dag zat ik namelijk al om tafel met 2 afdelingsmanagers om mijn opdracht te bespreken voor de High Tech Campus bij Strukton Worksphere. En tijdens het afronden van mijn opleiding werd ik al gevraagd om op de afdeling Pulse te komen werken. Hier werk ik nu als Pulse specialist.”

Bijdragen aan energiebesparing met behulp van installatietechniek, ICT en big data. Daar ben ik trots op.

Robbert van Rossem, Pulse specialist

Werken met de nieuwste technieken

“In deze rol opereer ik op het snijvlak van installatietechniek, ICT en big data. Een doel van ons 18-koppige team is kansen te identificeren voor energiebesparing en comfortverbetering in de gebouwen van onze klanten. Dit doen we door installatiedata te verzamelen en daar vervolgens slimme algoritmes op los te laten. Als voorbeeld hebben we net een groot project afgerond voor een grote scholenstichting. Vanwege de coronacrisis kregen wij de vraag om de luchtkwaliteit van alle lokalen te meten. Op die manier konden we vervolgens bepalen welke ruimtes wanneer geventileerd moesten worden. Er werden 1.500 sensoren geplaatst op diverse scholen door de klantteams van Strukton Worksphere. Alle data van de geplaatste sensoren zijn verzameld op het platform van PULSE en onze afdeling heeft een specifiek dashboard ontwikkeld die de data overzichtelijk weergeven. Nu kan iedereen zien welke lokalen en/of locaties minder goed presteren om daar als eerste prioriteit aan te geven.”

Ontwikkeling van dichtbij meemaken

“De hele dag door schakel ik tussen allerlei projecten en werkzaamheden. Dat varieert van een klant tevreden houden tot een specifieke rapportage maken om een probleem op te lossen. Ook volg ik het FIT-programma. Dit zijn allemaal trainingen waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Ik vind het vooral leuk om van a tot z betrokken te zijn bij een project. Wat mijn werk extra fijn maakt is de samenwerking met alle collega’s. Hiërarchie bestaat hier nauwelijks en iedereen is even betrokken. We werken elke dag in een relatief nieuw vakgebied. Het van dichtbij meemaken van die ontwikkeling in de top van ons vakgebied maakt mijn werk zo boeiend.”

Lees meer verhalen

Benieuwd naar de verhalen van collega's van Robbert? Alle ervaringen over werken bij Strukton vind je hier!