Frank van Eersel, uitvoerder op project 't Gildehuys

Bouwen aan de toekomst gaat bij Strukton Worksphere niet alleen over prettige werk-, woon-, of leefomgevingen. Het gaat ook over bouwen aan je toekomst binnen het bedrijf. Frank van Eersel weet hoe dat werkt. Hij is bij Strukton Worksphere in 4 jaar tijd doorgegroeid naar uitvoerder. Momenteel werkt hij op ‘t Gildehuys in Eindhoven, zijn eerste bouwproject in zijn nieuwe rol.

Gewoon goed geregeld.

“Ik ben in 2006 de bouw ingegaan. 4 jaar geleden begon ik bij Strukton Worksphere als timmerman. Ik heb eerder ook al even bij Worksphere gewerkt. Toen reed ik op een servicebus. Hoewel ik wel vrij snel vertrok, vond ik het wel een fijne werkgever. Alles is gewoon goed geregeld. Dus toen ik een vacature voor timmerman voorbij zag komen, ben ik teruggekomen. Tijdens m’n timmerloopbaan merkte ik al wel dat ik meer wilde. Uitvoerder leek me wel wat. Dat werd ook gestimuleerd door de hoofduitvoerder van wie ik het vak heb mogen leren. Hij zag dat het erin zat; de ambitie, de drive. Met als resultaat dat ik op dit moment in de afrondende fase ben van mijn opleiding tot Uitvoerder. Grappig genoeg haalde de praktijk me in. Vanaf deze zomer kon ik mijn eerste nieuwbouwproject oppakken en daarbij zelfstandig als Uitvoerder aan de slag. Dat is typisch Worksphere. Er komen kansen voorbij om te groeien. Deze heb ik aangepakt.”

Met creativiteit, kennis, kunde én vereende krachten project 't Gildehuys tot een fijne woonplek maken

Frank van Eersel

Creativiteit, op allerlei fronten.

“Bij Worksphere heb ik bij ASML en Philips aan interieurprojecten meegewerkt. Daar kreeg ik niet de verantwoordelijkheid voor al het werk. Dat is bij mijn huidige project, ’t Gildehuys in Eindhoven, wel anders. Natuurlijk, ik ben nu uitvoerder dus ik moet het geheel overzien. Het gaat hier namelijk om nieuwbouw van 32 particuliere appartementen, aan de rand van een bestaande woonwijk, maar wel tegen het centrum van Eindhoven aan. Dat maakt het soms enorm ingewikkeld, bijvoorbeeld voor de aanvoer van machines en bouwmaterialen. Tegelijk vind ik dat wel direct het aantrekkelijke van dit project. Het vraagt heel veel creativiteit, op allerlei fronten. Je moet heel snel kunnen schakelen. Zo kan ik om 9 u nog roepen dat de dag lekker volgens planning gaat verlopen, en een paar uur later alweer tegen een paar zaken aanlopen, waar ik dan wel direct wat mee doen.” 

Op eigen benen, maar er niet alleen voor staan.

“Natuurlijk werk ik nog niet zo lang als Uitvoerder, dus kom ik allerlei zaken tegen die ik nog niet eerder tegenkwam. En al sta ik nu helemaal op eigen benen, ik kan wel terugvallen op de al aanwezige kennis bij collega’s. Zoals een voorman, die hier ook voor de bouwvak al aan het werk was en ook met mijn voorganger gewerkt heeft. Met hem heb ik afgesproken dat we het na de bouw samen zouden doen. ‘Jij zal mij het werk moeten inloodsen’, zei ik tegen hem. Zo’n voorman heeft dit al vaker gedaan en misschien wel 30 keer zo’n ruwbouwcyclus meegemaakt. Zijn ervaring helpt me dus echt, om goed en snel ingewerkt te raken. Er is ook ruimte. Als ik zeg ‘ik weet het niet’, dan kan ik dingen uitzoeken. Dat werkt lekker samen, zowel met de voorman als met de timmerlui.”

Solide partij.

“We hebben een leuk team op dit project. Je merkt dat de neuzen dezelfde kant op staan. Ik denk dat je dat overal in de bouw wel tegenkomt. Wat me wel opvalt, is dat mensen hier enorm trouw zijn aan Worksphere. Als ik om me heen kijk, dan werken de meeste hier erg lang. Ze hebben een bepaalde drive voor hun vak, maar ook heel veel commitment voor het team, het project en voor Worksphere. Ik denk dat dat ook wel een beetje komt door het soort projecten dat Worksphere scoort en de duidelijkheid die ze geven over wat je mag verwachten als het gaat om zaken als loon, kleding en groeimogelijkheden. Het is gewoon een solide partij. Daardoor weet ik precies waar ik aan toe ben. En ik denk dat dat ook voor mijn collega’s geldt.”

Een typische werkdag.

“De werkdag begint voor mij tussen 6.15 en 6.30 uur. Dan doe ik de poort open en zet ik koffie. Om 7.00 uur nemen we de dag door. Daarna zet ik de mensen aan het werk en voer ik controles uit. Rond 9.00 uur keer ik terug naar kantoor werk ik m’n mail bij, voer ik bestellingen en inkoopopdrachten in. Ik volg de voortgang doorlopend. Het team stopt rond 15.45 uur, waarna ik de volgende ronde aan bestellingen doorzet en rond 16.30 uur ook zelf naar huis ga. Natuurlijk is geen dag hetzelfde. Maar veel zaken komen wel dagelijks terug. Zoals de bestellingen, waarvoor de timmerlieden de hele dag door bijhouden wat er nodig is. Ook de planning is belangrijk. Daarom maak ik op basis van de overall planning, zesweekse planningen, waarin alle momenten benoemd zijn. Die planning houd ik goed in de gaten. Als er iets aangepast moet worden, dan kan dat wel eens botsen qua logistiek. Daar moeten we dan snel een oplossing voor vinden. Gelukkig wordt dit goed opgepakt in het team. Wat natuurlijk gaaf is, is als je de zesweekse planning maakt – en dus in gedachten het gebouw al aan het bouwen bent – en het onder jouw leiding vorm krijgt… dat vind ik heel gaaf om te zien.”

Over 10 jaar Hoofduitvoerder. 

“Hoe ik de toekomst zie, is in de eerste plaats doorgaan met wat ik nu doe. Ik leer iedere dag weer wat nieuws en waardeer heel erg de structuur en hiërarchie die we binnen Worksphere hebben. Ik bedoel dan vooral de duidelijkheid over rollen en verantwoordelijkheid. Ik vind het ook heel prettig dat ik me gewoon tegen mijn leidinggevende kan uitspreken. Ik ben namelijk heel direct. En ik merk dat dat me enorm vooruit helpt in het werk. De volgende stap is voor mij Hoofduitvoerder worden. Daar verwacht ik over 10 jaar wel te zijn. Voor het zover is, focus ik me op de projecten die me worden toevertrouwd. Die ga ik met positief resultaat afsluiten en zo laten zien dat ik het kan. 

 

Wil jij ook onderdeel worden van dit team?

Spreekt het verhaal van Frank je aan en ben jij op zoek naar een uitdagende plek bij een fijn bedrijf met mooie opdrachtgevers, leuke collega's, fijne systemen, mooie gereedschappen, goede arbeidsvoorwaarden en nog veel meer? Klik op de link en solliciteer vandaag nog!