Lemmy van Loenen, service monteur

Al bouwend aan zijn toekomst ontdekte Lemmy van Loenen dat hij graag werkt met elektrotechniek. Na een switch van studie kwam hij als stagiair bij Strukton Worksphere terecht. En sindsdien is hij er ook niet meer weggegaan. Tegenwoordig werkt hij als service monteur in Amsterdam. Een functie waar hij nu dé handyman is bij een vaste klant.

Van proefdraaien naar een vaste baan

“Tijdens mijn BBL-opleiding kwam ik in contact met Strukton Worksphere. Hier mocht ik in 2017 een paar dagen proefdraaien. En dat beviel heel goed. Ik kon meteen meehelpen met het aantrekken van kabels en het aansluiten van verlichtingen. Ik ben graag bezig met elektrotechniek, dus dat ik gelijk de handen uit de mouwen mocht steken vond ik erg fijn. Als vanzelfsprekend kwam ik hier vervolgens stagelopen. 4 dagen in de week liep ik met verschillende collega’s mee als leerlingmonteur. Zo heb ik ons 30-koppige team goed leren kennen. De ene keer moesten we op locatie een storing oplossen en de andere keer werkten we op een vaste plek aan een groot project. Bijvoorbeeld voor onze klant Liberty Global, waar we het campusgebouw vernieuwden. Ik heb dit project van a tot z meegemaakt en daarna heb ik hier een hele tijd gewerkt als een soort handyman. En met resultaat, want na het afronden van mijn opleiding kreeg ik een vast dienstverband bij Strukton Worksphere. Met trots mag ik zeggen dat ik sinds 1 januari 2021 werk ik als service monteur voor de regio Amsterdam.”

Na mijn eerste bezoek aan Strukton Worksphere wist ik het zeker: dit bedrijf past bij mij.

Lemmy van Loenen, service monteur

Afwisselend werk past bij mij

“Tegenwoordig ben ik veel te vinden bij The Bank in Amsterdam op het Rembrandtplein. Een groot gebouw van 6 etages waar bijvoorbeeld Booking.com zit. Hier pak ik allerlei taken op die te maken hebben met elektrotechniek. Denk aan het oplossen van storingen of nieuwe lampen monteren. Ook krijg ik regelmatig updates van onze planners, zodat ik precies weet wie er langskomt en wat er moet gebeuren. Die bezoekers wijs ik vervolgens de weg in het pand, bijvoorbeeld een onderaannemer. Welke taak ik ook uitvoer: ik vind het belangrijk om een goede indruk achter te laten, je representeert namelijk wel Strukton Worksphere. En mijn ambities? Ik wil straks graag doorgroeien in dit mooie bedrijf, misschien als service technicus. Die mogelijkheden zijn er zeker, want dat kwam zelfs naar voren in mijn contractbespreking. Maar voor nu ben ik vooral bezig met het opdoen van veel werkervaring.”

Lees meer verhalen

Benieuwd naar de verhalen van de collega's van Lemmy? Alle ervaringen over werken bij Strukton vind je hier!