Mitchell van Stratum, werkvoorbereider

Met plezier naar je werk gaan en uitgedaagd blijven in je vak. En dat al sinds 2017. Via zijn vader is Mitchell van Stratum bij Strukton Worksphere terechtgekomen. Eerst als stagiair en daarna als werkvoorbereider elektrische installaties. Was dat zijn eindstation? Zeker niet, want hij is sindsdien blijven groeien in zijn vak. Van het uitvoeren van diverse (grote) projecten tot het halen van een MIT-diploma. Mitchell is hier nog lang niet uitgeleerd.

Telkens weer een stap verder

“Ik ben via mijn vader in contact gekomen met Strukton Worksphere. Hij werkt hier al 40 jaar, dus toen ik een stageplek zocht als monteur buitendienst gooide hij intern een balletje op. Met resultaat, want hier heb ik uiteindelijk verschillende stages gelopen. Waaronder 2 jaar als trainee werkvoorbereider/engineer. Dat beviel zo goed dat ik in 2017 een handtekening mocht zetten onder mijn vaste contract. Sindsdien werk ik als werkvoorbereider voor de Aangenomen Werkafdeling. In mijn eerste werkjaren volgde ik een MIT-opleiding. Nu duurt het nog zo’n 6 maanden voordat ik ook mijn HIT-E-diploma mag afronden. Allemaal gefaciliteerd door Strukton en tegelijkertijd mocht ik al aardig wat stappen zetten in mijn functie. Het is heel fijn om het vertrouwen en de ruimte te krijgen om te groeien.”

"In mijn eerste werkjaren volgde ik een MIT-opleiding. Nu heb ik bijna mijn HIT-E-diploma. Allemaal gefaciliteerd door Strukton en tegelijkertijd mocht ik al aardig wat stappen zetten in mijn functie."

Mitchell van Stratum, werkvoorbereider

Continu schakelen

“In mijn rol als werkvoorbereider elektrische installaties werk ik veel samen met mijn projectleider. Bij de meeste projecten ben ik zelfs van a tot z betrokken. Denk aan het opnemen van de binnengekomen projecten, het bedenken van ontwerpen, overleggen met de klant, calculeren en offreren. Hebben we een go gekregen op deze offerte? Dan stel ik een team samen, bestel ik de juiste materialen en blijf ik het team begeleiden tot de oplevering. Mijn werk is dus best complex en dat vind ik juist zo interessant. De ene keer werk ik aan een project, zoals het realiseren van de elektrotechnische installaties bij een grote verbouwing. Even later vervang ik de verlichting in een verzorgingscentrum of controleer ik hun toegangssysteem. Ik krijg energie van die diverse werkzaamheden. Je moet vlug schakelen, goed doorpakken en up-to-date blijven over de laatste ontwikkelingen.”

Genoeg kennis in huis

“Uitdaging in mijn werk, dat vind ik belangrijk. Loop ik ergens vast? Dan is er altijd wel iemand die mij verder kan helpen. Bij Strukton Worksphere staat ontwikkeling hoog in het vaandel en ik kan uit ervaring vertellen dat je het hardst groeit als je ruimte krijgt in je werk. Mijn ambitie? Ik wil graag doorgroeien naar een functie als projectleider. Vandaar dat ik nu al aangesloten ben bij verschillende fases binnen grote projecten.”

Wordt ook werkvoorbereider

Of je nu werktuigbouwkundig, bouwkundig of elektrotechnisch geschoold bent. Werkvoorbereiders zoeken we in alle soorten en maten. Op het gebied van beheer en onderhoud tot kleine of grote projecten en door heel Nederland. Vertel ons wat jij zoekt in een baan als werkvoorbereider: