Hendrik Everts, service technicus

Servicetechnicus Hendrik Everts houdt van de afwisseling die zijn werk met zich meebrengt. De ene keer verhelpt hij een storing aan bijvoorbeeld een koelinstallatie of luchtbehandelingssysteem in een grote fabriek. De andere keer is hij bij een sportclub om onderhoud uit te voeren aan een cv-ketel. Zijn sollicitatie bij Strukton Worksphere noemt hij dan ook een schot in de roos.

Veel afwisseling in het werk

“Ik kom echt overal en het werk is erg gevarieerd. Vaak ben ik bezig met het oplossen van storingen of het uitvoeren van onderhoud aan grote gebouwgebonden installaties bij bedrijven, fabrieken, scholen en zorginstellingen. Daarnaast doe ik kleinere klussen zoals het repareren van een slagboom, het vervangen van verlichting of werkzaamheden aan radiatoren, waterleidingen of zonnecollectoren. De combinatie van bezig zijn met techniek en iets betekenen voor anderen, maakt mijn baan ontzettend waardevol. Een mooi voorbeeld daarvan is mijn werk voor het COVID-huis in Heerenveen. Ook daar is natuurlijk wel eens een storing waarvoor ze een monteur nodig hebben. Samen met een collega heb ik daar verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Dat was best even spannend in het begin. Je stapt daar niet zomaar naar binnen. We kregen een uitgebreide instructie en speciale beschermingspakken. Ondanks dat het behoorlijk warm en vermoeiend is om met zo’n hele uitrusting aan te werken, ging het uitstekend. We zijn er nu een aantal keer geweest en het voelt goed om op die manier anderen te kunnen helpen.”

Een storing oplossen op een corona-afdeling was de eerste keer wel spannend. Samen met een ervaren collega ging dit uiteindelijk super goed. Vooraf hebben we alles meerdere keren doorlopen en ontsmet en ontsmet.

Hendrik Everts, vlak vóór en vlak na zijn werk op een corona-afdeling

Goed geregeld

“Het is prettig om ergens te werken waarbij je weet dat alles goed geregeld is. Dat geldt niet alleen voor het veilig werken in een besmette omgeving, maar ook voor alle andere opdrachten. Ik heb de beschikking over goed gereedschap, een eigen bus en werkkleding. Ook zijn er regelmatig toolboxmeetings. Tijdens deze bijeenkomsten worden we bijgepraat over actuele onderwerpen op het gebied van veiligheid en techniek. Bovendien krijg ik veel vrijheid om mijn werk zelf te organiseren. Zo maak ik in overleg met het klantteam mijn eigen planning en koop ik zelf de benodigde materialen in bij de groothandel. Die vrijheid is fijn.”

Werken met de nieuwste technieken

“In mijn vakgebied krijgen we steeds meer te maken met intelligente technologieën. Denk aan slimme gebouwen, domotica en klimaattechniek. Meet- en regeltechniek speelt hierbij een belangrijke rol. Dit vind ik interessant. Vandaar dat ik graag een opleiding meet- en regeltechniek wilde volgen. Bij Strukton kreeg ik die kans. Mijn teamleider stimuleert mij sowieso om mezelf steeds verder te ontwikkelen en verbeteren. Met deze opleiding krijg ik inzicht in de werking van complexe regelinstellingen, waardoor ik straks nóg breder inzetbaar ben. Bijvoorbeeld bij het oplossen van complexe storingen of het inregelen van industriële installaties. Ook kan ik na mijn opleiding collega’s begeleiden en trainen op dit gebied. Iets wat ik erg leuk vind om te doen.”

Wil jij ook zo'n leuke baan? laat het ons weten

Voel jij je aangesproken door het verhaal van Hendrik en zoek je ook een baan als technicus bij een betrouwbaar bedrijf met o.a. mooie opdrachtgevers, hele leuke collega's, fijne systemen, mooie gereedschappen, goede arbeidsvoorwaarden en nog veel meer?