Veilige scholen dankzij sensoren en software

Nu de klaslokalen zich weer vullen, nemen ook de zorgen voor goede luchtkwaliteit toe – onder leraren, leerlingen én ouders. Zijn die lokalen wel veilig? Is de ventilatie er goed genoeg? Met slimme software en sensoren helpen wij scholen aan heldere antwoorden en praktische oplossingen.

Dankzij onze ondersteuning weten nu ruim veertig scholen of zij extra ventilatie nodig hebben. De komende maanden komen daar nog zeker vijftig scholen bij. Onze aanpak is een oplossing op maat voor hun vijf grootste behoeften:

1. ‘We willen realtime inzicht en directe waarschuwingen’
Onze sensoren meten de CO2-concentratie in een lokaal. Mensen ademen koolstofdioxide uit, dus als die concentratie blijft stijgen, is er kennelijk geen goede afvoer van (mogelijk besmette) lucht. De sensoren geven ook een seintje als het CO2-gehalte te hoog wordt: hun lampjes veranderen dan van kleur. Docenten kunnen bij zo’n waarschuwing meteen ingrijpen, bijvoorbeeld door een raam te openen.  

Het volledige bericht is te lezen op onze PULSE-website. Klik hiervoor op onderstaande link.

Lees meer Lees meer

Het volledige bericht is te lezen op onze PULSE website Ontdek onze nieuwsberichten, verhalen en projecten

Lees meer Lees meer

Het volledige bericht is te lezen op onze PULSE website Ontdek onze nieuwsberichten, verhalen en projecten