Stagebedrijf van het jaar

Vandaag is het de dag van de stagiair, een dag om je stagiaires extra in het zonnetje te zetten. Bij Strukton Worksphere heeft een van onze stagiaires ons extra in het zonnetje gezet door ons te nomineren voor stagebedrijf van het jaar 2020. En de titel is inmiddels binnen gesleept!

Komend jaar mag Strukton Worksphere zich volgens de jury van StudentenBureau een jaar lang Stagebedrijf van het jaar 2020 noemen! Zij spraken onlangs met HR-manager Jos van der Vegt die in de regio Noord-Oost al jaren met veel plezier zo’n 25 stagiaires per jaar een plek biedt binnen de organisatie.

“In de sector ‘techniek’ en ‘bouw’ is een groeiend tekort aan goed opgeleid personeel. De BBL leer-werktrajecten zijn van alle tijden in deze branche, de opvang van BOL en Hbo studenten voor stages en afstuderen is minder vanzelfsprekend. Als business en HR hebben we samen de handen ineen geslagen en besloten dat ook wij een bijdrage moeten leveren aan het opleiden van toekomstig talent. Nu we een paar jaar meer gestructureerd onderweg zijn met opleiden, stages en projectweken zien we dat het werkt voor beide partijen. Studenten vinden ons doorgaans een leuk bedrijf om stage te lopen, de stagiairs krijgen best veel vrijheid en verantwoordelijkheid en mogen echt meedoen in de praktijk. En van de begeleiders verwachten we dat ze in ‘meester-gezel’-vorm tijd en energie in ‘hun’ student investeren en kennis overdragen. Maatschappelijke thema’s als energie en duurzaamheid, circulariteit, digitalisering en data werken als een magneet op studenten en juist op deze thema’s zetten wij in met onze dienstverlening.”

Benieuwd naar het hele interview? Dat lees je HIER

Lees meer

Volg onze nieuwsberichten, verhalen en projecten