Harry Hoff, teamleider

“Ik ben onderaan begonnen met LTS elektrotechniek en uiteindelijk afgestudeerd op de HTS in de werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Die technische achtergrond heb je niet per se nodig als teamleider, maar handig is het wel.

Ik ben nu sinds 2015 teamleider van bijna 40 man en ben nu veel meer met de mens bezig dan met de techniek. Dat ligt me goed, ik wil graag weten wat mensen boeit en wat ze bezighoudt. Met zo’n groot team is het best een uitdaging om elkaar goed te leren kennen. Zij werken in het veld en ik op kantoor en we zien elkaar niet dagelijks. Daarom probeer ik een dag per week zelf ook ‘on the road’ te zijn.”

Beheer en onderhoud

“De naam van het team zegt het al: we doen het beheer en het onderhoud van bestaande gebouwen. Servicetechnici, servicemonteurs en een aantal leerling monteurs zorgen dat alle technische installaties in de gebouwen van onze klanten blijven draaien. Dat zijn verwarmingsinstallaties, ventilatiesystemen, elektrische installaties, brandmeldingssystemen, inbraakbeveiliging en ga zo maar door. Naast het onderhoud lossen ze ook storingen op en voeren ze zogenoemde ‘kleine klusjes’ uit die niet meer dan veertig uur tijd kosten. Dat kan het plaatsen van een kraantje zijn tot het ophangen van een beamer.”

Uit de begeleiding van medewerkers die willen doorgroeien, haal ik veel plezier

Harry Hoff

Dynamische baan

“Het is een dynamische baan. Met zoveel monteurs gebeurd er elke dag wel iets. Mensen hebben altijd wel vragen, opmerkingen of iets anders te melden. De maandag en dinsdag zijn de meest “dynamische” dagen. Zo direct na het weekend speelt er vaak van alles. Vanuit de storingsdienst die in het weekend gedraaid heeft komen altijd wel meldingen, waar we iets mee moeten in de loop van de week. Maar ook monteurs die even willen “bijpraten” komen vaak even binnenlopen op de maandag of dinsdag. Even bijpraten.

Naast al deze “ad hock” zaken ben ik ook verantwoordelijk voor de hele HRM-cyclus: planningsgesprekken, voortgangs- en beoordelingsgesprekken. Vooral de voortgangsgesprekken vind ik belangrijk, omdat dit “de” ijkmomenten zijn. Hier kun je nog sturen indien nodig en hier kan een medewerker zelf ook nog sturing geven aan gestelde doelen. En dit vereist veel planning en aanpassing van mijn planning.

Veiligheid staat “voor op” binnen Strukton en ook daar ben ik verantwoordelijk voor binnen mijn team. Het verhogen en in stand houden van het veiligheidsbewustzijn. Er op toe zien dat er veilig gewerkt wordt, 24SAFE!. Het organiseren van toolboxmeetingen speelt daarin een grote rol.

De bezetting is ook nog een taak waar ik me mee bezig mag houden. Zorgen dat iedereen aan het werk is en zorgen dat er voldoende monteurs zijn. Betekend concreet het planningsoverleg leiden en continue op zoek zijn naar goede monteurs.

 

“Struktonees”

“In het team werken monteurs van alle leeftijden. Veel jongere collega’s zijn met opleidingen bezig en ik vind het mooi om te zien hoe zij zich ontwikkelen en doorstromen. Wat ook geldt voor de oudere collega’s die al een end op weg zijn met hun carrière en doorgroeien binnen de organisatie. Hen daarin begeleiden, daar heb ik veel plezier in.

Voordat ik bij Strukton Worksphere kwam, heb ik twaalf jaar bij Strukton Rail gewerkt. Zowel bij Rail als bij Worksphere is de cultuur heel open. Er wordt natuurlijk wel eens wat geklaagd, maar we maken altijd tijd om open over zaken te praten. Ik heb dan ook nog altijd contact met de oud Rail collega’s en jaarlijks organiseren we even een etentje om bij te praten en natuurlijk te verhalen over “vrûger`.  Wat dat aangaat kun je mij wel een echte “Struktonees” noemen.

Bekijk leuke banen bij Worksphere

Krijg jij net als Harry energie van het begeleiden van medewerkers die willen doorgroeien? Bekijk hier alle functies binnen Strukton Worksphere.