Baas van morgen op stap met Baas van vandaag

Strukton Worksphere is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Op 23 januari 2020 staat CEO Evert Lemmen voor een dag zijn stoel af aan een leerling van het VMBO.

Ons bedrijf maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. Met Baas van Morgen willen Strukton Worksphere en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Agenda Baas van Morgen

Onze jonge baas staat de 23ste een spannende dag te wachten. Hij wordt door de CEO opgehaald van school en rijdt met hem naar een van de grootste en meest bijzondere projecten die we momenteel uitvoeren, de duurzame nieuwbouw voor het RIVM en CBG in Utrecht. Hier krijgt hij een rondleiding over de bouwplaats. Daarna gaan de baas van vandaag en de baas van morgen samen naar het hoofdkantoor van Strukton. Hier mag Hamza meedenken over hoe de organisatie meer jongeren kan interesseren voor techniek. In een vergadering gaat hij daar met verschillende collega’s over in gesprek! De dag eindigt op een congres voor bazen van vandaag en morgen in Amsterdam.
Evert Lemmen heeft er zin in. “Het is belangrijk dat jongeren beseffen dat drive en doorzetten, naast kennis, zeker zo belangrijk is om zaken in het leven te bereiken. Ik wil ze inspiratie laten opdoen in de mooie sector die we hebben en ze laten zien welke geweldige kansen hier liggen.“

JINC Baas van Morgen wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Er doen kinderen en bazen mee uit Amsterdam, Arnhem, Breda, Flevoland, Groningen, Haaglanden, Kennemerland, Leeuwarden, Leiden, Oost-Brabant, Rotterdam-Rijnmond, Tilburg, Utrecht, Zaanstad en Zuid-Limburg.

Over JINC 

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt. 
Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. 
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring. 
Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.

Lees meer

Volg onze nieuwsberichten, verhalen en projecten