Strukton Worksphere realiseert upgrade E-pier Schiphol

Ook de E-pier krijgt een upgrade. Ongestoorde bedrijfsvoering en focus op veiligheid en comfort kenmerken deze aan Strukton Worksphere gegunde opdracht.

Ongestoorde bedrijfsvoering voor Schiphol en focus op veiligheid en comfort voor reizigers kenmerken deze aan Strukton Worksphere gegunde opdracht. Siebolt Bennema (directeur Projectenbureau Luchthaven Schiphol) en Evert Lemmen (CEO Strukton Worksphere) tekenden voor de upgrade E-pier Schiphol.

Met het project Upgrade Pieren wordt het reizen via Schiphol nóg leuker. Ook de E-pier krijgt een upgrade en gaat voor een maximaal wachtcomfort met nieuwe zit- en werkplekken, luxe sanitair, vernieuwde horeca en retailgebieden en terrazzovloeren met 3D-print. De ervaringen en kennis die Strukton Worksphere opdeed in eerdere projecten op de luchthaven, waaronder ook de upgrade van de F- en G-pier en D-pier worden ingezet voor een soepele projectuitvoering. De uitvoering van het werk aan de E-pier start na de bouwvak.

Integrale aanpak
Bijzonder aan dit project is dat het geheel aan airside (beveiligd gebied) wordt uitgevoerd; dit geeft een extra dimensie aan de uitvoering. Strukton Worksphere is zowel voor de bouwkundige werkzaamheden als voor alle installaties (elektrotechnisch en werktuigbouwkundig) verantwoordelijk. Deze integrale uitvoering in een operationele omgeving en de inpassing in de bestaande gebouwen en systemen vragen veel kennis en vakmanschap. De engineering, planning en logistiek voor de upgrade van de E-pier wordt door Strukton Worksphere geheel in BIM uitgevoerd.

Doorgaande exploitatie

Specifiek voor de E-pier is onder andere het veelvuldig werken boven bagagegebieden. Een uitdaging om dit logistieke proces met tienduizenden stuks bagage per dag, het hart van de dienstverlening, niet te verstoren. Daarnaast worden op de E-pier twee nieuwe toiletgroepen gerealiseerd. Natuurlijk zijn er, net als bij de upgrade van de F-, G- en D-pier, maatwerkoplossingen opgenomen voor boarden en de-boarden, om een optimum te bereiken tussen overlastbeperking enerzijds en maximaal gebruik van gates anderzijds. Een uitgebreid faseringsplan en planning is onderdeel van de aanpak van Strukton Worksphere. Ook bij het opstellen van dit plan is aandacht voor de reizigers en de retail- en horecafaciliteiten leidend. Bij het project Upgrade Pieren draait immers alles om de beleving van reizigers, die in alle rust, luxe en comfort willen wachten tot het boarden begint.

Ervaren partner
In verband met het invoeren van centrale security is in 2015 door Strukton Worksphere de overlaagde G-pier opgeleverd en het ermee verbonden nieuwe GH-gebouw. De ervaringen en kennis die Strukton Worksphere opdeed in eerdere projecten op de luchthaven, waaronder ook de upgrade van de F- en G-pier en de huidige upgrade van de D-pier, worden ingezet voor een soepele projectuitvoering.

Lees meer

Volg onze verhalen, nieuwsberichten en projecten