Strukton Worksphere realiseert tijdelijke huisvesting Tweede Kamer

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft Strukton Worksphere gecontracteerd voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer.

Door de grootschalige renovatie van het Binnenhof zal de Tweede Kamer der Staten-Generaal tijdelijk verhuizen naar het voormalig ministerie van Buitenlandse Zaken. Strukton Worksphere is door het Rijksvastgoedbedrijf geselecteerd voor de afronding van de ontwerpfase en de integrale realisatie, zodat de Tweede Kamer in 2020 haar intrek kan nemen op de Bezuidenhoutseweg 67.

De renovatie van het Binnenhof is een indringende ingreep. De gebruikers verhuizen naar beschikbare locaties in Den Haag. Daarbij geldt dat deze locaties veilig, representatief en passend zijn voor gebruik. Tijdens de renovatie biedt het pand aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag plaats aan de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer.

Integrale aanpak
Strukton Worksphere heeft voor het Rijksvastgoedbedrijf bijgedragen aan de afronding van de ontwerpfase en de integrale aanpak van het voormalig ministerie, zodat de Tweede Kamer in 2020 haar intrek kan nemen op de Bezuidenhoutseweg. Onlangs is de realisatieovereenkomst getekend en is Strukton Worksphere als integrale bouwer gestart met de aanpassingen. Strukton Worksphere zorgt in samenwerking met alle betrokken partijen, voor een bedrijfszekere en prettige werkomgeving, in balans met het tijdelijke karakter, waarbij slimme keuzes op het gebied van hergebruik worden gemaakt.

Nieuwe entree

Om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen wordt voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer een aparte publieksentree gerealiseerd. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag.

In het kort
Het Rijksvastgoedbedrijf heeft Strukton Worksphere gecontracteerd voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. Het markante pand aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag wordt geschikt gemaakt voor de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer. Daarbij geldt dat deze locatie veilig, representatief en passend is voor gebruik gedurende de renovatie van het Binnenhof. Strukton Worksphere realiseert onder meer een publieksentree, commissiezalen en de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Lees meer

Volg onze verhalen, nieuwsberichten en projecten