Mee innoveren in Rotterdam leidt tot energiebesparing

Innovaties waarmee de stad Rotterdam duurzaam ontwikkelen gaat versnellen: Rotterdam Unlocked.

Van 18 tot 20 februari is Rotterdam het toneel voor innovaties waarmee de stad duurzaam ontwikkelen gaat versnellen. Tijdens het evenement Rotterdam Unlocked worden startende ondernemers gekoppeld aan bedrijven die hen concrete uitdagingen voorschotelen. Strukton Worksphere is één van die bedrijven. De uitdaging: gebouwen en zwembaden van de stad nog energiezuiniger maken met nieuwe technologie.

Strukton Worksphere en Hellebrekers Technieken werken sinds 2011 aan het terugdringen van het energieverbruik in zwembaden via een langjarig onderhoud- en energieprestatiecontract (ESCo) voor de gemeente Rotterdam. De ESCo investeert in maatregelen om de jaarlijkse (energie)prestaties te realiseren, bijvoorbeeld met warmtepompen, eco-verlichting en investeringen in comfort. Dit gebeurt met slimme technologieën.

Kennismaken met wereldwijde nieuwe mogelijkheden is daarbij bijzonder welkom. Eind 2018 ging de uitdaging online via ‘Get in the Ring’ (binnenkort Unknown), een internationale organisatie die start-ups met elkaar verbindt en die vraag en aanbod van bedrijven bij elkaar brengt.

Veel respons op de challenge
Maar liefst 70 bedrijven uit 23 landen hebben in januari een voorstel ingediend. De ideeën liepen uiteen van slimme verwarming en koeling, tot waterverwarming, sensoren en automatiseringsoplossingen. Een eerste selectie op papier zorgde vervolgens voor een shortlist van negen. Deze start-ups presenteren op dinsdag 19 februari hun idee voor een Strukton Worksphere jury die de vernieuwende ideeën en technieken toetst op de beste oplossing voor de klant en diens gebruikers.

Uitvoeren in de praktijk
Op woensdagavond 20 februari ontvangt het winnende bedrijf van deze challenge de opdracht om hun idee te gaan uitvoeren. Tijdens dit slotevenement in de Van Nelle Fabriek pitchen ook de ondernemers van andere challenges in een boksring hun oplossingen en ideeën. Met de kans dat deze internationaal worden ‘ontketend’!

Rotterdam Unlocked

Wil je nadere informatie over Rotterdam Unlocked en de challenge van de ESCo Strukton?