Verduurzamen en verslimmen bij Pivot Park in Oss

Denken in termen van output met als belangrijkste spelregel transparantie.

Bij de wetenschappelijke campus Pivot Park in Oss gaan duurzaamheid en exploitatie hand in hand.

Een belangrijke transformatie in de strategie van Pivot Park is de ombouw van het bestaande vastgoed van single user naar multi tenant. Daarbij is het voor de businesscase van groot belang dat, naast het verhogen van de bezetting, het energieverbruik van Pivot Park significant omlaag wordt gebracht.

Strukton Worksphere maakte indruk met het PULSE-platform, dat data van gebouwen toegankelijk maakt voor de opdrachtgever. Om tot een concurrerende servicebijdrage te komen ten opzichte van andere wetenschappelijke campussen, heeft Pivot Park namelijk inzicht nodig in die data, gesplitst naar gebouw, zodat er gericht kan worden gestuurd op energiebesparing en efficiënt beheer en onderhoud.

Verduurzamen en verslimmen
De eerste installatietechnische ingrepen, gecombineerd met enkele andere quick wins die door de Worksphere-energieconsultants werden gedefinieerd, zorgden ervoor dat in een van de gebouwen, met zo’n 10.000 m2 bvo, nu 55 procent minder gas wordt verbruikt. Tegelijkertijd wordt geïnvesteerd in het slimmer maken van de gebouwen. Uiteindelijk gaat erom dat we nog beter kunnen sturen, proactief en vooral predictief, op een duurzame exploitatie van de campus.