Duurzame state-of-the-art nieuwbouw Hogeschool Utrecht

Zeven instituten van Hogeschool Utrecht zijn het studiejaar 2018/2019 gestart in een gloednieuw gebouw.

Deze duurzame nieuwbouw van 22.000 m2 is opgebouwd uit 7 verdiepingen; met 13 (rol)trappen vanuit een groots atrium zijn alle faciliteiten bereikbaar voor de 5.800 studenten. Zowel bij het ontwerp en de realisatie als bij de komende beheer- en onderhoudsperiode is duurzaamheid het uitgangspunt.

Als uitgangspunt voor de nieuwbouw is door de Hogeschool Utrecht een duurzaamheidsambitie meegegeven in de vorm van een BREEAM-certificaat op het niveau Good.  Al snel bleek dat deze ambitie overtroffen kon worden. Hierdoor konden er duurzaamheidsmaatregelen uitgewerkt worden die het project brachten van Good naar Excellent, bijna Outstanding. De nieuwbouw is dan ook het meest duurzame gebouw in de portefeuille van Hogeschool Utrecht. Zo ontstond uiteindelijk een gasloos gebouw dat voldoende energie opwekt voor eigen gebruik, met slechts een bescheiden elektrische verwarmingsketel als achtervang voor de verbruikspieken.

Whitepaper & cases
De paper is de derde in een reeks waarmee wij inzicht geven in de oplossingen waarmee Strukton Worksphere inhoud aan geeft aan de duurzaamheidsambities van onze opdrachtgevers. Meer weten over duurzaamheid? Download onze whitepaper.