Michael Hesz, technisch specialist meet- en regeltechniek Strukton Worksphere

“Ik ben opgeleid als servicetechnicus en die functie heb ik bij mijn vorige werkgever ook uitgeoefend. Een mooie baan, maar ik zocht meer verdieping en wilde mezelf verder ontwikkelen. Toen ik bij Strukton ging praten, heb ik meteen aangegeven dat ik wilde groeien en wilde leren. Ik werd aangenomen en heb toen eerst als servicetechnicus in het Chemelot team bij Maastricht gewerkt. Daar deed ik onderhoudswerk en loste ik storingen op. Ook begeleidde ik collega’s van de vestiging Son bij de regeltechnische storingen en zo kwam ik met regeltechniek in aanraking. Mijn interesse was gewekt en toen is de bal gaan rollen.”

Het hart van ieder gebouw

“Na ongeveer een jaar heb ik de overgang gemaakt en kreeg ik de kans om de noodzakelijke opleidingen en trainingen te volgen om technisch specialist meet- en regeltechniek te worden. Een heel nieuw vakgebied waar ook productgerelateerde trainingen bij horen. Regeltechniek is het hart van ieder gebouw. Want verlichting, centrale verwarming, zonwering of koelinstallaties moeten ergens vandaan aangestuurd worden. Die apparatuur moet gebouwd en gemonitord worden en alle koppelingen moeten functioneren. Dat is wat ik als technisch specialist doe; we bouwen de software en zorgen dat het in bedrijf wordt gesteld en geoptimaliseerd wordt. Ook kijken we naar mogelijke energiebesparingen.”

Besparingsmogelijkheden

“Het mooie van mijn werk is de combinatie van techniek en contact met de klant. En het is helemaal mooi als de klant blij is met de oplossingen die we aanreiken. Die waardering, daar doe je het toch voor. Bij Fontys Hogescholen hebben we bijvoorbeeld ruim tachtig regelkasten omgebouwd en/of vervangen. We leggen dan eerst een nulstatus vast en maken daarna een rapportage met verbeterpunten en eventuele mankementen. Bij een andere klant (Pivot Park in Oss) hebben we een ombouw met veel besparingsmogelijkheden gedaan. Daarbij hebben we de bedrijfszekerheid van de regelapparatuur gegarandeerd en kunnen we snel inspelen op storingen en onnodige verbruikskosten. Goed voor de klant en goed voor het milieu! En het geeft extra voldoening als de klant ons advies ter harte neemt.”

Kennis en innovaties

“In de regeltechniek heb je eigenlijk met alle facetten van de dienstverlening van Strukton Worksphere te maken. We houden steeds onze ogen en oren open en overleggen met collega’s van andere disciplines om het beste advies aan onze klanten te kunnen geven. Ik ben Strukton heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om verder te leren in dit vak. Er zijn genoeg andere bedrijven die hetzelfde soort werk doen, maar als je ziet hoeveel kennis en innovaties hier in huis zijn, dan ben ik blij dat ik hier werk. Want hier kun je echt veel leren en jezelf doorontwikkelen.”

 

“Ik ben hier komen werken omdat ik mezelf verder wilde ontwikkelen in de meet- en regeltechniek. Strukton heeft me die kans gegeven.”

Michael Hesz, Technisch specialist meet- en regeltechniek

Wil jij je ook verder ontwikkelen in de techniek?

Wil jij net als Michael je verder ontwikkelen in de techniek, en ben je op zoek naar een baan op het gebied van meet- en regeltechniek, elektrotechniek of werktuigbouwkunde? Bekijk hier alle technische functies binnen Strukton Worksphere