Alex van der Veen, tendermanager

“Verscheidenheid in aanbestedingstrajecten, veel vrijheid, nieuwe klanten én kansen en een gezonde druk op de ketel. De rol van tendermanager biedt precies de uitdagingen die ik zoek. In het tenderteam leid ik het tenderproces inhoudelijk en procesmatig. Ik analyseer en beoordeel nieuwe aanvragen en vertaal de behoefte van de klant naar een geschikte strategie. Ons doel is uiteindelijk om de meest onderscheidende en passende aanbieding te doen. En te winnen!”

Complexe onderhoudscontracten
“Ik houd me bezig met complexe onderhoudscontracten die worden aanbesteed voor een periode van gemiddeld twee maanden. Die korte doorlooptijd vind ik prettig want zo krijg ik steeds met nieuwe klanten en nieuwe uitdagingen te maken. Het gaat om integrale onderhoudscontracten op het gebied van elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en bouwkundig beheer en onderhoud. Als tendermanager help ik ook klanten die nog niet goed weten wat ze willen. Zij houden zogenoemde marktconsultaties, een open dialoog tussen meerdere partijen. Ik adviseer de opdrachtgever dan hoe zijn uitvraag het best in de markt gezet kan worden.”

Met de juiste opleidingen en werkervaring kun je hier je ambities waarmaken.

Alex van der Veen, tendermanager

Open en informeel

“Als we een tender hebben gewonnen, voer ik de contractonderhandelingen met de opdrachtgever. Daarna draag ik het project over aan de uitvoering en help ik de implementatiemanager gedurende de implementatie. Als hij vragen heeft, kan hij altijd nog bij mij terecht, dat gaat heel organisch. Het mooie van deze baan is dat ik over de regio’s heen kijk. Ik heb met allerlei collega’s uit het bedrijf te maken en pik daardoor veel dingen op. De sfeer bij Strukton is heel open en informeel en daardoor weten mensen elkaar makkelijk te vinden. Je kunt gerust bij de (regio)directeur naar binnen lopen, op de werkvloer is de hiërarchie niet echt merkbaar.”

Je ambities waarmaken

“Ik werk hier sinds anderhalf jaar en ook al had ik het goed naar mijn zin bij mijn vorige werkgever (in dezelfde branche), ik ben blij dat ik benaderd werd om hier te komen werken. Ik denk dat Strukton de koploper op het gebied van datagestuurde dienstverlening gaat worden en maak daar graag deel van uit. Ik heb een elektrotechnische én bedrijfskundige achtergrond en dat brede gezichtsveld kan ik bij Strukton goed benutten. Strukton biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met de juiste opleidingen en werkervaring kun je hier je ambities waarmaken.”

Wil jij ook bijdragen aan succesvolle tenders?

Is tenderen ook jouw ding? Of je nu Cost Engineer, Tendermanager of Controller bent, elk talent is nodig voor een succesvolle tender! Samen krijgen we het #voorelkaar