The Dutch Mountains: high tech, human centered

Strukton Worksphere is ontwikkelpartner in The Dutch Mountains, een nieuwe verblijfs- en werkomgeving op de Run in Veldhoven, pal naast de A2.

The Dutch Mountains bevat kantoren en werkruimtes, conferentiefaciliteiten, horecavoorzieningen, een hotel, shortstay voorzieningen voor kenniswerkers en een park. Je kan er werken, verblijven en ontmoeten in een omgeving die even innovatief en hightech is als gezond en groen.

Intentieverklaring
De afgelopen anderhalf jaar heeft een vernieuwende samenwerking van technologiebedrijven, dienstverleners, architecten en ontwikkelaars het concept ontwikkeld voor verblijfs- en werklandschap The Dutch Mountains. In deze periode is ook de haalbaarheid van dat concept onderzocht. De resultaten van deze fase zijn positief. Daarom hebben de initiatiefnemers van het project op 16 maart samen burgemeester Letty Demmers en wethouder Ad van den Oever van de gemeente Veldhoven een intentieverklaring ondertekend waarmee de eerste stappen richting uitvoering van het project worden gezet. De beoogde locatie, De Run 1000 in Veldhoven, is door de gemeente voor het project gereserveerd. The Dutch Mountains zullen eind 2020, begin 2021 open gaan.

The Dutch Mountains
The Dutch Mountains is een verblijfs- en werklandschap dat de regio Eindhoven in 2020 gaat verrijken. In dit complex, dat naast een groot park en publieke voorzieningen onder meer ook shortstay faciliteiten, een conferentiecentrum en bedrijfshuisvesting omvat, worden allerlei hightech innovaties toegepast waarmee het symbool staat voor wat de slimste regio ter wereld wordt genoemd. Deze technologieën maken van het gebouw een zeer geavanceerd complex dat een nieuwe standaard zet voor duurzaam ontwikkelen. Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. De ambitie is zelfs om het complex van massief hout te maken, vanwege het positieve effect op de CO2 depositie. Daarmee wordt het het grootste houten gebouw ter wereld.

ULTRA-CIRCULAIR
Een ultra-circulair gebouw. dé interactieve werk- en verblijfsomgeving van de toekomst, een multifunctioneel complex met een missie.