Hogeschool Rotterdam kiest voor Strukton Worksphere

De klimaatrenovatie van het monumentale pand aan het Academieplein in Rotterdam wordt gerealiseerd door Strukton Worksphere. Hogeschool Rotterdam kiest voor concrete oplossingen op het gebied van hinderbeperking, veiligheid voor de omgeving en een transparante samenwerking.

Wijnand van den Brink, bestuurslid Hogeschool Rotterdam en Frank de Garde, directeur Projecten bij Strukton Worksphere, tekenden vandaag het contract ‘klimaatrenovatie locatie Academieplein’. In de gunning heeft niet laagste prijs, maar een onderscheidende kwalitatieve aanpak het verschil gemaakt met de overige aanbiedingen. Concrete oplossingen op het gebied van hinderbeperking, veiligheid voor de omgeving en een transparante samenwerking met de Hogeschool Rotterdam staan in de aanpak van Strukton Worksphere centraal.

 

Duurzame installaties

Het project omvat de volledige vervanging van de klimaatinstallaties van de bouwdelen A en B aan de locatie Academieplein te Rotterdam. Duurzame installaties vervangen de luchtbehandelingskasten in dit monumentale pand, waar onder andere de opleidingen bouwkunde en civiele techniek zijn gehuisvest. De state-of-the-art mediatheek en moderne leslokalen biedt de studenten een inspirerende en comfortabele studieplek.

 

Het project heeft momenteel de ‘Definitief Ontwerp’ status en wordt door Hogeschool Rotterdam, Strukton Worksphere en overige bouwteampartners in de vorm van een bouwteam verder uitgewerkt.

Energie en duurzaamheid

Als raadgevend specialist in verduurzaming van gebouwen zien wij de energietransitie als kans tot verduurzaming van de gebouwde omgeving.Kennismaken met onze energiespecialisten?