Comfortverbetering op hoofdkantoor Essent

Op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch wordt het functioneren van de gebouwinstallaties gemonitord met beheerplatform Strukton PULSE. De informatie die dit genereert, wordt gebruikt om gericht te sturen op comfort en energieverbruik én om grip te krijgen op onderhouds- en vervangingsvraagstukken.

Het hoofdkantoor van energieleverancier Essent in Den Bosch bestaat uit twee delen: het voormalige PNEM-gebouw dat dateert uit 1950 en de latere uitbreiding, die werd gerealiseerd in 2006. Op 25.000 vierkante meter werkvloer werken hier 2.200 mensen. Hier ligt de uitdaging om niet alleen meer comfort te creëren, maar ook om CO2-reductie en besparingen op energieverbruik te realiseren.

Juiste oplossing
Strukton Worksphere introduceerde de juiste oplossing op het juiste moment: het Strukton PULSE beheerplatform monitort de prestaties en het energieverbruik van gebouwinstallaties en maakt van de verzamelde data managementinformatie. Dit geeft Essent de mogelijkheid om de verbeterdoelstellingen te realiseren, zonder al te hoge kosten.

Technologie en vakmanschap
Strukton PULSE signaleerde bijvoorbeeld dat een van de luchtbehandelingskasten niet de gewenste inblaastemperatuur haalde, terwijl de naverwarmer 100 procent werd aangestuurd. Dit heeft natuurlijk effect op het comfort in het gebouw. Wanneer dit soort informatie beschikbaar is, kan er snel gecorrigeerd worden met comfortverbetering en energiebesparing als resultaat. Technologie en vakmanschap vormen op deze manier een perfect huwelijk.

Predictive maintenance
Een extra voordeel is dat beheer en onderhoud op basis van de data voorspelbaar wordt. Als we de installaties immers langere tijd monitoren, wordt duidelijk waar verdere verbeterkansen liggen en wat de kosten zijn als we deze uitvoeren. Het mooie is dat we op basis van de data exact weten wat het resultaat van deze verbeteringen zal zijn. Zo werkt het met predictive maintenance dat transparantie en voordelen biedt aan gebouweigenaar en gebouwgebruikers.

Strukton PULSE Lees meer...

Ga naar de speciale website en ontdek Strukton PULSE. Lees het hele artikel uit het septembernummer van Facto (in het Nederlands).

Strukton PULSE Lees meer...

Ga naar de speciale website en ontdek Strukton PULSE. Lees het hele artikel uit het septembernummer van Facto (in het Nederlands).