Integraal renovatieproject gemeentehuis Papendrecht

Op vrijdag 31 maart zet het compleet gerenoveerde gemeentekantoor in Papendrecht de deuren open voor inwoners en geïnteresseerden. Hiermee wordt de renovatie die plaatsvond tussen juni 2016 en februari 2017 afgesloten. Een mooie mijlpaal voor de medewerkers van de gemeente, maar natuurlijk ook voor Strukton Worksphere, als hoofdaannemer.

Het oude gemeentehuis uit 1991 had een ingrijpende onderhoudsbeurt nodig en een verduurzaming om onder meer het energieverbruik omlaag te brengen. Om voor de gebruikers een prettige en gezonde werkomgeving te realiseren, heeft Strukton Worksphere het gestripte gebouw compleet vernieuwd opgebouwd en onder meer voorzien van nieuwe installaties, elektra en state of-the-art meet en regeltechniek, waaronder een audiovisueel systeem. Dit alles in nauwe samenwerking en afstemming met de gemeente en andere betrokken partijen.

Vliesgevel en duurzaamheidsmaatregelen
Een karakteristiek kenmerk van het gebouw vormt de vliesgevel. Tijdens het project is deze naar voren gehaald en zijn de kozijnen rondom het gebouw vervangen om ervoor te zorgen dat deze weer functioneerden en betere isolatiewaarde opleveren. Ook zijn vele andere duurzaamheidsmaatregelen genomen.

Eigentijds en transparant
Het resultaat is een transparant en eigentijds gebouw dat voldoet aan de wensen van de gebruikers. Het gebouw heeft de uitstraling die gemeente wil: laagdrempelig, toegankelijk, uitnodigend.

Open huis op 31 maart
Iedereen die een kijkje wil nemen in het gerenoveerde moderne ‘huis van de samenleving’ aan de Markt 22 in Papendrecht is 31 maart 2017 welkom tussen 15.00 en 20.00 uur. Tijdens het open huis wordt een video over het project aangeboden en vertoond waarin de metamorfose ook in bewegend beeld vorm krijgt.