Integraal beheercontract Van Gogh Museum beste samenwerkingsproject

Het integraal beheercontract Van Gogh Museum in Amsterdam heeft op vrijdag 20 januari zowel de publieks- als juryprijs voor beste landelijke samenwerkingsproject in de wacht gesleept. Het Rijksvastgoedbedrijf, Van Gogh Museum en Strukton Worksphere zijn trots op deze erkenning. De uitreiking vond plaats in het Verbindingstheater tijdens de InfraTech 2017 in Ahoy Rotterdam.

De uitreiking is een initiatief van het Opdrachtgeversforum in de Bouw en komt voort uit de in 2016 ondertekende Leidende Principes door opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw. Dit initiatief, onder andere omarmd door Bouwend Nederland, moet zorgdragen voor een verbetering van de onderlinge samenwerking tussen opdrachtnemers en opdrachtgevers.

Originele pitch en vernieuwend project
Voorafgaande aan de definitieve bekendmaking kregen de in totaal acht genomineerde partijen ieder vier minuten de tijd om het aanwezige publiek en vakjury bestaande uit Eva Klein Schiphorst (Rijksvastgoedbedrijf), Henri van der Kamp (KWS Infra), Daan Sperling (TBI), Marc Unger (Schiphol Group) en Floris van Proosdij (Jonge Honden) ervan te overtuigen dat nu juist hun project een goed voorbeeld is van samenwerking in de bouw. Niet alleen het publiek, maar ook de vakjury kozen uiteindelijk het van Gogh Museum als winnaar. “Een hele originele pitch én een vernieuwend project door elementen als doorleefsessies, contractwijzigingen en toewijding”, Uit het juryrapport

Voldoen aan extreem hoge conditie-eisen
Sinds 1 januari 2016 zorgt Strukton Worksphere er als trotse beheerder van het Van Gogh Museum voor dat er dagelijks bijna 5.500 bezoekers ongestoord kunnen genieten van de fantastische collectie van Van Gogh. Dat betekent dat we niet alleen verantwoordelijk zijn voor een comfortabel klimaat voor de bezoeker, maar ook voor een collectie die 24/7 in topconditie moet zijn. Met de inzet van onze nieuwste technologie, Strukton PULSE, en risicogestuurd onderhoud kunnen wij voldoen aan de extreem hoge conditie-eisen die hiermee samenhangen.